Implantologija

Implantologija je najzahtjevnija grana stomatologije jer pruža najkompleksniji oblik stomatološke terapije, te zahtijeva posebnu educiranost stomatologa i zubnog tehničara, te adekvatnu tehnološku opremljenost ordinacije i laboratorija.Stoljećima ljudi pokušavaju pronaći što prirodnije nadomjestke za izgubljene zube, a implantatima se to postiglo. Implantati ne samo da vraćaju osmijeh vašem licu, nego vam omogućavaju da ponovo doživite svoje zube dok jedete i govorite.

Dentalni implantat je vijak izrađen od titana koji se jednostavnim i gotovo potpuno bezbolnim kirurškim postupkom ugrađuje u gornju ili donju čeljust. Tako ugrađen implantat zamjenjuje korijen zuba koji nedostaje. Nakon ugradnje implantata, slijedi period oseointegracije tj. vrijeme koje je potrebno da bi okolna kost srasla s implantatom. Taj proces traje 4-6 mjeseci u gornjoj čeljusti, dok je nešto kraći u donjoj čeljusti. Nakon tog razdoblja oseointegracije, implantat postaje siguran nosač buduće krunice, mosta ili proteze.

Koristimo jedan od najcjenjenijih implantoloških sistema, globalno prepoznatljive implantate ASTRA TECH i Nobel Biocare, za koje smo dodatno educirani, te potpuno opremljeni za njihovu primjenu. Radi se o švedskim implantatima. Švedska škola je kolijevka suvremene dentalne implantologije i njena načela strogo slijedimo u radu. Pacijentima dajemo certifikat koji garantira izvrsnost ASTRA TECH i NOBEL BIOCARE implantata. Odnedavno u ponudi imamo Alfa Bio implantate.

Više na
www.astratech.com, www.nobelbiocare.com, www.alpha-bio.net i www.likenaturalteeth.com

Nobel BioCare / AlphaBio / Astra Tech
Film 10: Gubitak bočnih zuba - implantatima do mosta


Poliklinika dr.Blašković pruža sve vrste implantoloških usluga,od uobičajnih do najzahtjevnijih i najsloženih kao što su sinus lift, transplataciju koštanog bloka, sve oblike regenerativne terapije s PRP/PRF postupkom do ugradnje zigomatičnih implantata.


na vrh