Svjesna sedacija

 

Veliki je broj pacijenata radi straha izbjegava i jednostavne stomatološke zahvate. Strah,neudoban položaj na stomatološkom stolcu,neugodni zvukovi, strah od uboda igle za lokalnu anesteziju, dugotrajni zahvati...sve su to čimbenici koji stvaraju uznemirenost, stres i nelagodu. Zato svjesna sedacija postaje sve traženija jer omogućava pacijentu da stomatološki zahvat podnese lakše i ugodnije, a istovremeno olakšava posao stomatologu. Ona je predviđena za veće i teže zahvate u usnoj šupljini koji traju duže od 20 minuta ili za manje zahvate kod pacijenata koji pokazuju izraziti strah.

Svjesna sedacija Sedacijska stomatologija se često poistovjećuje s općom anestezijom.
Razlika je u tome što pacijent ne spava već je budan tijekom cijelog zahvata.
Riječ je o umjerenoj sedaciji koja se postiže lijekovima i to uzetim na usta, intravenozno ili intramuskularno da bi smirila i relaksirala pacijenta prije i tijekom stomatološke intervencije.

 

Predhodno je potrebno obaviti detaljan internistički pregled.
Pacijent je svjestan tijekom cijelog tretmana, može verbalno komunicirati sa stomatologom, ali je relaksiran i oslobođen straha od zubara, smanjena mu je osjetljivost na zvukove i mirise. Nakon zahvata pacijent može biti pospan i imat će utisak da je postupak kraće trajao.Prednosti svjesne sedacije


  • Smanjuje se broj posjeta jer je moguće raditi duže zahvate u manjem broju posjeta
  • Omogućuje pacijentima s ružnim iskustvima ili fobijama obavljanje sanacije na miran način
  • Svjesna sedacija pruža mogućnost boljeg održavanja oralnog zdravlja jer plašljivi pacijenti neće zapustiti usta zbog straha i doći će češće na kontrole i potrebna liječenja.
Ako želite napraviti dentalni make-over ili smile make-over a bojite se stomatoloških intervencija, svjesna sedacija će vam pomoći da ostvarite svoj san.


na vrh