Implantologija


Prednosti implantata

1. Implantat umjesto mosta - ne bruse se prirodni zubi

Kada pojedini zub u čeljusti nedostaje, da bi premostili taj prostor moramo izbrusiti dva susjedna zuba i nepovratno ukloniti 1/3 zubnog tkiva. Postavljanjem implantata to nije potrebno učiniti.

2. Most umjesto djelomične proteze

Kada nedostaje više zuba, ne može se izraditi most već samo djelomična proteza. Danas možemo izbjeći protezu ugradnjom implantata koji će nositi most.

3. Most umjesto totalne proteze

Čak i u slučaju potpune bezubosti implantati nude rješenje. Ugradnjom minimalno 4 do 6 implantata dobivamo nosače za fiksni most koji u ustima stoji fiksno zacementiran, bez potrebe za svakodnevnim vađenjem.

4. Čvrsta i reducirana proteza umjesto labave proteze

Često totalne proteze, osobito donja, nisu stabilne u ustima. Pomične su, otežavaju žvakanje i govor. Ugradnjom samo 2 do 4 implantata proteza se može znatno učvrstiti te olakšati nošenje i žvakanje. U gornjoj čeljusti, pored navedenog, proteza nad implantatima izrađuje se reducirano, s otvorenim nepcem.

5. Zaustavljeno propadanje kosti

Nakon vađenja zuba dolazi do postupnog gubitka kosti pogotovo ako nosite protezu. Ugradnjom implantata taj proces se zaustavlja u zoni implantacije. Vađenjem zuba dolazi do propadanja kosti kao što prikazuje video.

Video: Gubitak kosti izazvan vađenjem zuba

6. Bolja funkcija žvakanja

Implantati funkcioniraju jednako dobro kao i prirodni zubi. Funkcija žvakanja je puno bolja nego s zubnim protezama. Implantatima možete žvakati jednako učinkovito kao s prirodnim zubima.

7. Ljepša estetika osmijeha

Implantati ponovo vraćaju narušenu estetiku. Krunica nad implantatom je neraspoznatljiva od okolnih prirodnih zuba, pogotovo danas kada možemo koristiti cirkonske nadogradnje i krunice koje mogu vrlo vjerno imitirati prirodan zub. Na raspolaganju imamo i porculan u roza boji za imitaciju zubnog mesa.


na vrh


na vrh