Parodontologija


Oralna higijena


Oralna higijena ima veliki značaj za oralno zdravlje, pogotovo je važna tijekom liječenja paradentoze i tijekom održavanja postignutih rezultata u liječenju paradentoze.
Zagovornici smo iTOP metode (individualni trening oralne profilakse) za oralnu higijenu koju je utemeljio Dr. Jiri Sedelmeyer. Mišljenja smo da ne možemo svim pacijentima preporučiti istu tehniku četkanja zuba, zato nakon pregleda, od pacijenta do pacijenta, definiramo što je sve potrebno za idealnu higijenu i utvrđujemo optimalnu tehniku četkanja zuba.
Svakodnevno je potrebno koristiti tri različite četkice: klasičnu, međuzubnu i "single".

Klasična četkica je napravljena od gustih, fleksibilnih CUREN vlakana koja u mokrom stanju sadržavaju nježnu čvrstoću i prilagođavaju se zubnom mesu, a da pritom ne gube djelotvornost.
Izbor međuzubnih četkica koje pacijent koristi određuje stomatolog nakon mjerenja širine svakog interdentalnog prostora čime uklanjanje interdentalnog plaka može biti pod kontrolom.
Treća četkica tzv. "Single" olakšava čišćenje zadnjih zuba te svakog zuba pojedinačno.
Smatramo da je za besprijekorno održavanje oralne higijene potrebno koristiti ultrazvučnu zubnu četkicu Sonicare (Sonicare-PHILIPS ili Curasept). Ultrazvučna četkica soničnim vibracijama dobro čisti zakutke među zubima te omogućuje kvalitetniju higijenu.

Također preporučujemo proizvode za oralnu higijenu: Sunstargum, Curaprox ,Curasept i Vitis Detaid. Preporučujemo ih pacijentima koji boluju od paradentoze i svima kojima je stalo do oralne higijene. Linija Curasept, Sunstargum i Vitis Detaid nudi gelove, sprejeve i rastvore za ispiranje usta na bazi klorheksidina u različitim koncentracijama koji su nezaobilazni u liječenju paradentoze.

Film 3: Kako prati zube

Potražite više informacija o Curaden proizvodima i o tehnikama četkanja zuba na stranicama: www.curaprox.ca , www.sunstargum.com.hr, www.dentaid.es i www.cetkica-sonicare.com

TOP misija - ostvariti uspješnu oralnu higijenu, prilagođenu svakom pacijentu pojedinačno, s rezultatima za cijeli život

Prehrana i zdravlje zubnog mesa


U zadnje vrijeme naglašava se veliki utjecaj zdrave prehrane na zdravlje zubnog mesa. Znanstveno je dokazano da hrana obogaćena mliječnim kiselinama i kalcijem, te vitaminom C i D smanjuje rizik od paradentoze.

na vrh

na vrh